Web Analytics Made Easy - Statcounter

نادیا اکبرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز درباره وضعیت تغذیه در کشور اظهار کرد: انسان‌ها در دنیای امروز به‌دنبال سبک زندگی سالم هستند این مسئله شامل فاکتورهایی مانند ورزش، خواب‌ مناسب، استرس کم وتغذیه سالم است.

وی ادامه داد: تغذیه سالم، مهم‌ترین فاکتور در سبک زندگی است که در درمان و البته پیشگیری از بیماری‌هایی مانند پرفشاری خون، دیابت، اضافه وزن و اختلالات خونی موثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موارد یاد شده در کشور ما بسیار شایع هستند.  بر اساس آمار مرکز تحقیقات قند و لیپید تهران در سال 77، 63درصد از جمعیت کشور درگیر اضافه وزن و چاقی هستند که رقم بسیار بالایی است.

شیوع چاقی در دانشجویان

عضو شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: چاقی بر ایجاد بیماری‌هایی مانند دیابت بسیار تاثیرگذار بوده و دغدغه اصلی این است که این آمارها میان دانشجویان نیز دیده می‌شود. در حالی که به این مسئله کم‌توجهی شده است.

بی‌توجهی دانشجویان رشته‌های بالینی به تغذیه

وی به اقداماتی که در زمینه تغذیه دانشجویان انجام شده است، اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه دانشجویان علوم پزشکی در عرصه بالینی مشغول به کار هستند و شیفت‌ها و کلاس‌های طولانی‌مدت دارند؛ زمانی که به خوابگاه برمی‌گردند به اندازه کافی به تغذیه‌شان اهمیت نمی‌دهند.

رضایت 70 درصدی دانشجویان از کیفیت غذا

اکبرزاده بیان کرد: تلاش بر این است که با برنامه‌ریزی‌های کارشناسی‌شده و با نظر تعدادی از متخصصان تغذیه، کیفیت غذای دانشجویان و سلامت آن را بهبود بخشیم.  با توجه به تمایل دانشجویان سعی شد نظرسنجی‌هایی در زمینه میزان کیفیت غذا از دانشجویان انجام شود. در نتیجه 70درصد دانشجویان از کیفیت غذا راضی هستند.

وی خاطرنشان کرد: در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 2منوی غذایی در وعده ناهار و 3منوی غذایی در وعده شام داریم.  در وعده شام منوی رژیمی اضافه شده است که دانشجویان تمایل داشته باشند می‌توانند از این منو استفاده کنند.

وی با اشاره به دغدغه‌مندی دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی ایران در زمینه تغذیه مناسب دانشجویان گفت: به‌دنبال افزایش منوی غذای دانشجویی، تنوع غذایی و بهبود کیفیت غذا هستیم.  با تلاش‌های معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روزهای جمعه نیز غذا برای دانشجویان این دانشگاه سرو می‌شود. چالشی که در اکثر دانشگاه‌های کشور وجود دارد این است که در روزهای جمعه غذا برای دانشجوها سرو نمی‌شود. تهیه غذا حتی یک روز در هفته با شرایط اقتصادی امروز، برای دانشجویی که وضعیت اقتصادی مناسبی ندارد؛ بسیار دشوار است.

کاهش 1500 تومانی  قیمت غذای  دانشجویی

دبیر کمیته تغذیه شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد نرخ مصوب هر وعده غذای دانشجویی در سال تحصیلی جاری عنوان کرد: نرخ مصوب  تا ماه پیش 1500 تومان بود که قرار شد که به 3هزار تومان برسد؛ اما با تلاش‌های شورای صنفی مرکزی وزارت بهداشت این قیمت به 2هزار تومن کاهش یافت.

حضور متخصصان تغذیه در خوابگاه ‌های دانشجویی

وی گفت: در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تلاش بر این است که  بتوانیم وضعیت تغذیه دانشجویان و سبک زندگی آنها را بهبود بخشیم و از برخی اختلالات و بیماری‌های شایع مانند افسردگی دانشجویان پیشگیری کنیم.
در این راستا طرحی به ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ارائه شد که تعدادی متخصص و مشاور تغذیه در هر خوابگاه در دسترس دانشجویان حضور داشته باشند تا دانشجویان بتوانند از آنها برنامه غذایی و مشاوره بگیرند.؛ چراکه سبک درست تغذیه،  با آنچه در ذهن عموم مردم وجود دارد متفاوت است.

اکبرزاده با بیان اینکه با تغییرات کوچک می‌توان قدم بزرگی در به وجود آوردن سبک زندگی سالم در دانشجویان ایجاد کرد، گفت: قرار است که با مساعدت رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پس از اجرای این طرح و برخی تحقیقات بتوان آن را در سطح کشوری به صورت طرحی جامع ارائه کرد.

جای خالی پژوهش درباره سبک زندگی دانشجویان

وی افزود: متاسفانه تحقیقات جامعی بر سبک زندگی دانشجویان انجام نشده است. در کنار این طرح می‌توان این تحقیقات را نیز انجام داد و به شکلی دقیق متوجه شد که سبک زندگی دانشجویان چیست و این سبک زندگی چقدر برای آنها سالم و یا مضر است.

عضو شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی که خارج از پایتخت هستند، نیاز به توجه بیشتری دارند. برای مثال دانشجوهای دیگر استانها چه فرقی با امثال من دارند که در دانشگاه شهید پزشکی می توانم دو منوی غذایی را انتخاب کنم. این در صورتی است که حتی همان یک وعده غذایی که به آنها داده می‌شود، کیفیت مطلوبی ندارد.  باید بررسی گسترده و توجه زیادی به مسئله کیفیت و میزان غذای دانشجوهای علوم پزشکی  شود و در این زمینه نیازمند آیین‌نامه و ابلاغیه رسمی هستیم. چون هزینه‌های دانشجو مسئله‌ای سراسری بوده و سرانه‌ها یکسان است.

وی درباره ارائه غذای دانشجویی در دوران کرونا گفت: از ابتدای اپیدمی کرونا به دانشگاه ابلاغ شد که سلف‌ها تعطیل شود و تنها دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دانشجویان رشته‌های بالینی خدمات دریافت کنند. در حال حاضر نیز سلف دانشگاه به خاطر شرایط کرونا باز نشده است؛ چون ریسک ابتلا به بیماری را  افزایش می‌دهد.  با توجه به بازگشایی مجدد مکان سرو غذای دانشگاه‌ها باید  تغییر کند همچنین پروتکل‌های مشخصی برای سلف دانشجویانی که در دانشکده مشغول به تحصیل هستند،  تعیین و ابلاغ شود. 

انتهای پیام/

نیوشا یعقوبی کد خبر: 1117588 برچسب‌ها شورای صنفی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانشگاه ها شورای صنفی کیفیت غذا سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۴۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین علت چاقی در ایران

به گزارش خبرآنلاین، منصور رضایی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در برنامه ساختمان پزشکان رادیو جوان با اشاره به برخی باورهای غلط در حوزه تغذیه بیان کرد: متأسفانه امروزه شاهد گسترش باورهای غلطی در میان عموم مردم هستیم که آنها را در نوع تغذیه و سبد غذایی به انحراف می‌کشاند. به طور مثال؛ بسیاری بر این باورند که مصرف مداوم آناناس قوای جسمانی آنها را تقویت می‌کند در حالی که آناناس دارای ماده‌ای به نام بروملین است. بروملین یک آنزیم پروتئولیتیک است که به هضم پروتئین کمک می‌کنند. از بروملین در علم پزشکی استفاده می‌شود و بیشتر در راستای ترمیم زخم و بافت‌های آسیب دیده کاربرد دارد.

فارس در خبری نوشت:وی در ادامه ضمن تأکید بر تعادل در وزن افراد و استفاده از رژیم غذایی مناسب افزود: نخست باید تأکید کنم که این باور به کلی اشتباه است که برای کاهش وزن افراد چاق؛ پیشنهاد می‌شود تا از خوردن شام و برخی مواد غذایی خودداری کنند به زعم بنده این نوعی خودآزاری است و به هیچ عنوان در راستای کاهش وزن مؤثر نیست و آسیب‌های بسیاری را نیز دارد. به بیان دیگر، کسی با نخوردن لاغر نمی‌شود!

این متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی همچنین گفت: نخستین قدم در زمینه لاغری و تناسب اندام، ریشه‌یابی و یافتن علت چاقی در افراد است. بر اساس یافته‌های جامعه آماری؛ بزرگ‌ترین و مهم‌ترین علت چاقی در کشور ما مشکلات تیروئیدی است و تشخیص این مهم نیز بر عهده متخصص غدد است و نمی‌توان آن را به تمام افراد چاق تعمیم داد و بی‌شک این تشخیص نیز مستلزم انجام آزمایش‌های تخصصی و ویژه است تا بهترین روند درمان در دستور کار قرار گیرد.

رضایی در ادامه متذکر شد که وقتی فردی یکی از وعده‌های غذایی را حذف می‌کند، در وعده بعدی با اشتهایی مضاعف به غذا خوردن می‌پردازد که ضمن جلوگیری از لاغری به سیستم گوارش وی نیز آسیب می‌رساند؛ بنابراین هر فردی که قصد رژیم لاغری و کاهش وزن دارد باید چند نکته را مد نظر قرار دهد؛ نخست گرم کردن اتاق، بدان معنا که در فضای سرد غذا نخورد (افزایش میل و اشتها به خوردن)، دوم اینکه آهسته غذا را میل کند تا با این روش حس بیشتر خوردن را به خود القا کند و سوم اینکه غذاهای جویدنی را بیشتر در برنامه غذایی خود قرار دهد تا زودتر خسته و دست از غذا بکشد.

وی در ادامه سخنان خود چنین اظهار کرد که ضروری است تا افراد برای لاغری با متخصص غدد و تغذیه مشورت کنند تا ضمن بررسی مشکلات تیروئیدی و گوارشی مناسب‌ترین رژیم را برای فرد در نظر بگیرد. به طور کلی باید بگویم که این روند از چنان ظرافت و زوایایی برخوردار است که نوع تحرک، میزان تحرک و فعالیت روزانه، روش غذا خوردن، سبک زندگی و حتی نوع تنفس فرد نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد و برای تجویز رژیم حائز اهمیت ویژه‌ای است و این مهم را نیز در نظر داشته باشید که هیچ رژیمی در کوتاه‌مدت فرد را به نتیجه مطلوب نمی‌رساند پس از رژیم‌های کوتاه‌مدت پرهیز کنید که آسیب‌های بسیاری را به همراه دارند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902312

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • دانشگاه شهید بهشتی: دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین را بورسیه می‌کنیم
  • دانشگاه شهید بهشتی ،دانشجویان آمریکایی اخراجی را بورسیه می‌کند
  • فوت پزشک طرحی در جاسک تکذیب شد
  • مرگ پزشک طرحی در جاسک تکذیب شد/ علوم پزشکی: در تهران فوت کرده
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • تصویب راه‌اندازی دانشکده خانواده در دانشگاه‌های شهید بهشتی و شریف همچنین تهران
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد
  • حمایت دانشگاهیان علوم پزشکی ایران از دانشجویان جهان